Полицията в Ню Йорк е задържала четирима души, които се подозират, че са замесени с намерените в апартамента на починалия актьор Филип Сиймор Хофман пакетчета хероин, предаде Си Ен Ен.

Източници от американската полиция обявиха за Ройтерс, че се опитват да установят дали хероинът е довел до смъртта на 46-годишния Хофман или използването на фентанил.

Хофман беше намерен в неделя в апартамента му в Манхатън. 50 пакетчета с хероин са били открити в дома му. Също са открили спринцовки, лекарства и празни пликчета, които според властите са били за хероин.

Вчера стана ясно, че преди да умре Хофман е изтеглил на шест транша 1200 долара и се срещнал с хора до дома си.

Първоначалните тестове показват, че откритият в апартамента му хероин не съдържа фентанил. Провеждат се още тестове, но за сега не е открит фентанил.

Фентанилът е обезболяващ и наркотичен аналгетик, който е използван отдавна в медицината. Използва се за намаляване на болките при хора с рак.

Смъртта на актьора Филип Сиймор Хофман от свръхдоза хероин идва на фона на рязкото увеличение на трафика на нелегални наркотици по границата САЩ-Мексико през последните години и нарастваща употреба на наркотици в САЩ, предаде в. „Дейли телеграф".