1 млн. лева са предвидени за създаването на нови малки и средни предприятия по проект “СТО” на Министерството на икономиката, съобщи вицепремиерът Лидия Шулева, цитирана от Дарик радио.

Основната цел на проект "СТО" е да създаде общество от успели, като се подберат хора с идеи, от които може да се направят работещи проекти.
През миналата година по тази програма на Министерството на икономиката са били създадени 67 нови фирми в областите Видин, Добрич, Силистра и Шумен.

През 2005г. безвъзмездно ще бъдат финансирани предприемачески проекти в областите Пазарджик, Монтана, Сливен и Ямбол. Паричната подкрепа за всеки проект ще е между 10 и 15 хил. лева.

От 15 март Министерството на икономиката стартира работата на иновационния фонд. В него са заделени 5 млн. лева за финансиране на научно-техничекси проекти н амалкия и сердни фирми, каза вицепремиерът Шулева.

През тази година министерството на икономиката ще работи и по внедряването на системи за самоконтрол и анализ на критичните точки. С 1 млн. лева ще бъда подпомогнати 207 дружества от млекопреработвателната промишленост,.