Лидия ШулеваМинистърът на труда и социалната политика Лидия Шулева отчете отпускането на 2000-дния кредит по проекта “Гаранционен фонд за микрокредитиране”.

Общата стойност на всички финансирани проекти е почти 20 000 лева, над една четвърт от кредитите са отпуснати на безработни, социално слаби и хора с увреждания, отчете Шулева. По браншове, вкоито се реализират проектите, на първо място е селското стопанство, следван от търговията и услугите.

Повечето от половината кредити са за стартиращ бизнес, към момента всички получатели погасяват редовно задълженията си, каза още министър Шулева.

Вече е факт и първият проект по съвместния проект с “Красива България”, “Туризмът – семеен безнес”. По него могат да кандидатстват собственици, които искат да разширят съществуваща туристическа дейност или да започнат такава, чрез обновяване на имотите си.

20 лева да станат добавките за деца през следващата година планира Министерството на труда и социалната политика, съобщи още министър Шулева. Според нея, 90 процента от семействата, които са получавали помощи преди въвеждането на ограничението за доход до 200 лева на член от домакинството, ще продължават да получават месечните добавки.