Автоинструкторите ще обсъждат подобряването на безопасността на движението преди летния сезон и обучението на младите шофьори. От Асоциацията за квалификация на автомобилистите са започнали преглед на въпросите в изпитните листовки.

Председателят на асоциацията Красимир Георгиев обясни, че се налага мнение на експертите, че поне 30 процента от въпросите в тестовете нямат никакво отношение към безопасността на движение и липсват въпрос, които са свързани с това. Затова и от асоциацията настояват за ревизия на изпита.

Освен това трябва да се анализира и действащата уредба, която регламентира обучението. Според Георгиев има много неща, които трябва да се направят от автомобилната администрация и държавните институции, от които зависи качественото обучение на кандидатите за водачи.

"Истината е ,че се раздадоха много разрешителни за обучение на млади водачи. Може би държавата иска да реши проблема с безработицата, но това се отразява на броят на смъртност по пътищата", заяви Красимир Георгиев, цитиран от БНР.

Той настоя за безкомпромисност по отношение на купуването на книжки.