По официални данни на IATA BSP България, авиокомпания “България Ер” е на първо място по продажба на билети за втората половина на април 2003 г. През февруари националният превозвач беше на второ място след Луфтханза по брой издадени билети чрез IATA BSP България, съобщават от пресцентъра на транспортното министерство.

От 1 юни 2003 авиокомпания “България Ер” започва изпълнението на редовни полети до Русия. Решението бе взето след проведения конструктивен диалог и постигнатите споразумения между Министерствата на транспорта на България и Русия и авиокомпаниите “България Ер” и “Аерофлот”.

Редовните полети на “България Ер” до Москва ще се извършват три пъти седмично – в сряда, четвъртък и неделя с “Боинг-737”. От 4 юни националният авиопревозвач започва и редовни сезонни полети всяка сряда между Варна и Санкт-Петербург, също с “Боинг-737”.

Към момента “България Ер” извършва полети до 12 редовни дестинации. От началото май авиокомпанията започна да лети до Лисабон и Амстердам, а от 1 юни ще лети и до Москва.

От началото на годината, “България Ер” е превозила с 18% повече пътници от заложените в бизнес плана на превозвача.

Очакваната печалба от чартърната програма е около 500 000 щатски долара, договорена при реални цени на горивата, което е с 41% повече от планираните приходи от лятната програма. В чартърната програма на компанията са договорени общо 339 полета. Приходите на авиопревозвача от чартъри са общо 7 727 795 щ.д., от които заложени по бизнес план - 5 481 841 щ.д. и 2 245 954 щ.д. допълнително договорени.

За месец май компанията очаква преизпълнение на бизнес плана с около 8,4 %.