Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев, който от вчера е на официално посещение в Израел по покана на израелския заместник министър-председател и министър на индустрията, търговията и съобщенията Ехуд Олмерт, ще вземе участие и в конференцията “Телеком 2004”, която ще се състои днес.

Тя е най-голямото събитие, което обединява и представя израелската телекомуникационна индустрия, производители, доставчици и специалисти, участващи в развитието на тази индустрия.

Изложението и конференцията привличат посетители и делегации от цял свят, съобщи БНР.
Израел се смята за лидер в информационните технологии и развитието на телекомуникационните технологии.

Това събитие е добра възможност за развитие на потенциални връзки и съдействие между представители на различни нации и бизнес области. По време на конференцията министър Василев ще направи кратко изказване в заключителната сесия на форума и ще се срещне с Ехуд Олмерт, с когото ще обсъдят мерките за активизирането и задълбочаването на сътрудничеството между двете страни в областта на високите технологии.

Предвидена е и среща с генералния директор на националната телекомуникационна компания на Израел “Bezeq”. По време на посещението на българската делегация в Израел, което ще продължи до 11 ноември, ще се проведе и българо-израелски бизнес форум.

Утре министър Василев ще проведе бизнес-срещи с ръководствата на водещи компании в областта на високите технологии – Motorola-Израел, IDB и ще посети заводите “Тел Рад” и “Партнер”, както и Израелската военновъздушна индустрия (ІАІ).По време на официалната си визита вицепремиерът Василев ще се срещне и с общността на българските евреи в Израел.