12 абитуриенти от Домове за деца, лишени от родителска грижа, и техните ръководители ще пътуват безплатно до София за своя бал. Превозът ще се осигури от БДЖ на 19 и 19 май, съобщават от холдинга.

Инициативата се осъществява съвместно с Асоциация "Милосърдие - майка Мария", която всяка година организира благотворителен абитуриентски бал в столицата.

Абитуриентите от Домове за деца, лишени от родителска грижа, ще пътуват от Пловдив и Лом. След абитуриентския си бал в столицата, младите хора ще се приберат до съответните градове отново с влак.

Националният железопътен превозвач участва в продължение на двадесет години в тази инициатива, осигурявайки превоза за абитуриентския бал на младежите от Домовете за деца без родители.

Ръководството на "Холдинг Български държавни железници" ЕАД винаги е подкрепяло инициативите за социална интеграция на децата, лишени от родителска грижа, на които трябва да бъде дадена възможност да живеят в равностойно положение и да заемат своето достойно място в обществото.