ГЕРБ смята, че самото правителство не вярва на министрите си, тъй като в Бюджет 2014 те не могат да разполагат свободно с парите и да осъществяват дейностите, за които са избрани.

Това становище изрази от парламентарната трибуна народният представител от ГЕРБ Владислав Горанов.
Бившият зам. финансов министър изрази позицията на герберите при разискванията на бюджета на страната ни за предстоящата година.

„Големият проблем е, че Бюджет 2014 показва нежелание да се пестят парите на хората", обвини още бившият заместник на Дянков. Той предупреди управляващите, че подходът, който използват при разпределянето на средствата за следващата година, е опасен за държавата.

За пореден път Владислав Горанов определи бюджета за догодина като „прекалено оптимистичен". „Всичко това се прави, за да се харчи повече", заподозря още герберът.

„Къс" е бил хоризонтът, който са избрали управляващите при определянето на парите за следващата 2014 година.

Като основен недостатък на Бюджет 2014 година ГЕРБ изтъкна обещанието, че ще се гарантира икономически растеж. „Така не се управлява държава", посъветва още Горанов.

Стана ясно още, че бившите управляващи няма да подкрепят бюджета „Орешарски" не само защото е логика на едно оспорвано от доверие правителство, а защото просто ГЕРБ не намира поне едно основание да бъдем спокойни за бъдещето на страната.

Инвестиционният климат е по-добър и ще се подобрява, коментира от своя страна Димчо Михалевски от БСП.
По думите му инвестициите започнали да изтичат от страната ни по времето на предишния кабинет.

Бившият социален министър в кабинета „Борисов" Тотю Младенов алармира: „Един от най-големите рискове в бюджета за следващата година е намаляване на заетостта и увеличаване на безработицата".
Ние очакваме през следващата година безработицата да мине 14 % и да доближи 15%, подчерта той.

Депутатите не можаха и днес да приключат с дебатите по първо четене на бюджета за 2014 и ще продължат утре от 9.00.