Д.Павлова Отнеха живота на съпруга ми, бащата на моите деца, създателят и лидера на Корпорация МГ Илия Павлов. Задължена съм пред неговата светла памет да заявя, че мисията му продължава. Това заявява във факс до БТА Дарина Павлова.

Всичко съградено от него е собственост на фамилния “Тръст Павлови” и са изключени промени в управлението и ръководството на MG Корпорация.

Както и до настоящия момент, MG Корпорация се управлява от основаната от Илия Павлов управляваща компания "MG AM Co" (MG Asset Management Company) която се ръководи от Борд на директорите в следния състав:

1.Илия Павлов - председател
2. Бояна Попова - зам.-председател и изпълнавяща длъжността председател на борда
3. Борислав Геновски - изпълнителен директор
4. Майкъл Дешено - изпълнителен директор
5. Браян Дженкинс - член
6. Герхард Баум - член
7. Николай Вълканов - член
8. Недялка Сандалска - член
9. Павел Найденов - член

Днес повече от всякога, съгласно постоянно изразяваната от Илия Павлов непоколебима воля, мисията на "MG AM Go" продължава да бъде в посока максимизиране стойността на активите, защита интересите на акционерите, развиване на професионален предприемачески дух, насърчаване и утвърждаване на гредивното мислене, инициативността и професионалното развитие, се казва още в писмото на Дарина Павлова.

Баща, съпруг и лидер, Илия Павлов е и ще остане в историята като истински мъж с модерно мислене, и разбиране за значимите стойности на смисъла на човешкия живот. Това, което направи за своята Родина е красноречиво доказателство за неговите качества и високоморална отговорност към гражданското общество.

Начертаният от него път не свършва. Като всеки истински човек, той мислеше и действаше едновременно не само за днес, но и за бъдещето. Илия Павлов остави ясна и точно разчертана визия за развитието на MG Корпорация за поколения напред. Времето ежеминутно доказва, че той притежаваше дарбата да гледа безпогрешно напред и да действа решително, съгласно тази своя визия.

Всички ние, неговото семейство и съратниците му продължаваме непреклонно по този път. Пътят, който според убежденията на Илия Павлов, води до една модерна и достойна България, е и нашият път.

Покрусата от злодейското посегателство е непреодолима. Случилото се ни вменява в дълг да работим така, както работи Илия Павлов - уверено и непрестанно. Това ще допринесе до умножаване авторитета на MG Корпорация, като една многоуважавана в цял свят модерна и просперираща компания, работеща в името на утвърдените цивилизационни ценности на човечеството, завършва своето послание до медиите Дарина Павлова.