Дикме Ако имаше недостиг на зърно, то цената му щеше да се повиши. Това заяви пред БНР министърът на земеделието Мехмед Дикме.
Той заяви, че стойността на пшеницата се е понижила от 330 на 308 лева за тон.

Внесеното в страната зърно е по-малко от 200 хиляди тона, като 58 хиляди от тях са за държавния резерв. През февруари на Софийската стокова борса са пуснати над 60 хиляди тона зърно, като купени и платени са само 48 хиляди тона, допълни Дикме.

Той коментира възможно ли е, ако има липсващи количества в складовете, в които се съхранява зърното на Държавния резерв, те да са запълнени с вносна пшеница:

•Лично аз не им вярвам, тъй като вносното зърно беше на много висока цена. Казвам, не вярвам това нещо да е станало от частните компании, но все пак държа да подчертая, че ние не контролираме дейността на Държавния резерв, защото не е към нашето министерство.
Нашите специалисти също нямат достъп до всички бази на Държавния резерв, където да могат да осъществяват съответните проверки, но това е съвсем отделна тема. Прехвърлянето на отговорности към министерството е за нещо, което то не може да контролира и да разпорежда,• посочи Мехмед Дикме.