Атанас Атанасов Помолен да коментира дали убийството на Илия Павлов може да се квалифицира като провал на МВР и специално на Национална служба “Сигурност”, относно това доколко те биха имали възможност да засекат някаква предварителна информация за готвено покушение, бившият директор на службата за сигурност Атанас Атанасов каза пред радио НЕТ, че МВР и българските служби нямат възможности да получат такива информации.

Генерал Атанасов посочи, че в обществото има определен кръг, изключен от наблюдението на МВР, тъй като този кръг е свързан с управлението на страната.

Сегашното парламентарно мнозинство и правителството са свързани по някакъв начин с хора от подземния свят, каза Атанас Атанасов.

На въпрос визира ли в това и контакти на самия Илия Павлов с членове от управляващото мнозинство, генерал Атанасов каза, че на цялото българско общество е известно, че Илия Павлов стоеше в центъра на сегашното управление.

По думите на бившия шеф на Национална служба “Сигурност” Павлов е лобирал не само за депутати да влязат в листите, но и за хора в правителството, министри. Атанасов посочи за пример министърът на държавната администрация Димитър Калчев, който е бил предложен от Илия Павлов.