Днес министърът на финансите Милен Велчев прие решението на специално назначената комисия за избор на директор на Агенция “Държавен вътрешен финансов контрол” (АДВФК).

Гинка Драганинска беше избрана след проведен конкурс за заемане на длъжността директор на АДВФК, в изпълнение на влезлите в сила от 1 януари 2003 г. нови разпоредби на Закона за държавния вътрешен финансов контрол за мандатност на председателя на АДВФК. По време на конкурса документи подадоха и бяха допуснати до събеседване общо шест кандидата.

Гинка Трифонова Драганинска е директор на Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол от декември 2001 година. Тя е дългогодишен ревизор в системата на държавния финансов контрол. Работила е в Териториална дирекция ДФК – София-област като финансов ревизор в промишлеността през периода 1980-1991 год. От 1992 до 2000 год. е изпълнявала длъжността началник отдел в Министерството на финансите - Главно управление на ДФК. Била е главен експерт в дирекция "Административно-стопанска дейност" в НЗОК. Гинка Драганинска е завършила специалност "Финанси и кредит" във ВИИ "Карл Маркс"-София. Има няколко специализации в областта на финансовия контрол и мениджмънта.