Ирландският вестник Irish Examiner съобщава в уеб-сайта си, че заедно с заедно с бизнесмена Тед Кънингам и бившия правителствен съветник Фил Флин в края на януари в България са пътували още двама ирландци.

Вестникът посочва че знае техните имена, но няма да ги разкрие по юридически съображения.

В групата от общо шестима души участвали също адвокат с практика в Германия и бизнес контакти в България и Ирландия и представителка на международна консултантска фирма.

Българската полиция обяви, че знае имената на бизнесмените, с които са се срещали ирландците, както и на адвокатите, които те са наели, пише още Irish Examiner.
Вестникът цитира главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов, който казва, че по време на престоя си в България групата е отседнала в четиризвездния хотел “Кристал Палас” и са наели помещение в сградата, където се намира нощен клуб “Какао”.

Късно снощи в предаването "Коритаров Live" ген. Борисов заяви, че е редно ирландски следователи да пристигнат у нас, за да сразследват случая.
Припомняме, че вчера българското Министерство на финансите потвърди че заместник-министърът Илия Лингорски се е срещал с Фил Флин и Тед Кънингам, които се разследват в страната си за предполагаеми пари на Ирландската републиканска армия.

Междувременно БНР цитира министъра на вътрешните работи Георги Петканов, който заяви, че служител на министерството е заминал за Ирландия днес, за да се запознае на място с информацията, че активисти на Ирландската републиканска армия са правили опити за пране на пари в България.

За момента няма данни ирландски граждани, които са били тук да са прали пари, подчерта Петканов и допълни, че МВР е поискало официални данни от ирландските служби, но до тази сутрин не е получен отговор.

Очакваме да ни бъдат предоставени данни от тях, за да може да бъде извършена пълна и обективна проверка, каза Петканов.