Българската страна има намерение да организира представяне и на български вина, като съпътстващо събитие на изложбата на тракийските съкровища на България.
Българското културно събитие в Лувъра в Париж ще се състои през пролетта на 2015 г.

Това е част от плана на Министерството на земеделието и храните за промотиране на българската продукция, както и за налагане на българските традиции и експертиза в сектора.

Според министър Десислава Танева необходимо е да се засили българската експертиза в лозаро-винарския сектор в рамките на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 година и особено в аспектите, които засягат десертното грозде и автохтонните сортове грозде.
Двете страни могат да си партнират и в още две приоритетни линии, а именно организиране на научно-технически регионален форум в България и включването на българския академичен и професионален сектор в магистърската програма на OIV (OIV Магистратура по винарски мениджмънт).

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева обсъди с г-н Жан-Мари Оран, генерален директор на Международната организация по лозарство възможностите за засилване на двустранното сътрудничество.

На срещата, която се проведе в гр. Париж, Франция, където е и седалището на организацията, присъстваха и посланикът на България във Франция Ангел Чолаков, заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев и изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното инж. Красимир Коев.