правителство Има такова предложение, възможно е да се стигне до някакво решение, но на този етап няма такова. Това отговори заместник-министърът на финансите Кирил Ананиев на въпрос дали могат да се намерят 30 млн. лв. за капиталови разходи на общините.

Попитан откъде ще се вземат парите Ананиев каза, че всичко ще бъде в рамките на бюджета, който е предвиден и че това трябва да стане за сметка на други разходи.

Ананиев съобщи още, че няма опростяване на дълговете на болниците. Те си изплатиха задълженията за вода, парно, ток и някои от медикаментите в рамките на бюджета, който им е одобрен за тази година, в рамките на стопроцентовия размер на субсидията, която дължи бюджета, уточни заместник-министърът.

На въпрос защо някои от болниците са все още без парно Ананиев цитира казаното от министър Финков, че всички болници са с осигурено парно, топла вода и ток за зимата. Ананиев уточни, че дълговете на болниците са погасени, а не опростени.

Според зам. финансовият министър има проблеми с бюджета на болниците. Днес по всяка вероятност ще бъде разгледан този въпрос и ще бъдат отпуснати допълнителни средства. Предложението на министър Финков е за 55 млн. лв. 96 млн. лв. са общите задължения на болниците. На този етапн на базата на оценките, които сме направили и разчетите за очакванатото изпълнение, можем да отделим 55 млн. лв. от тазгодишния бюджет, допълни още Кирил Ананиев.