Новата поточна линия в завода на КОРАДО България в гр. Стражица бе официално открита днес. Инвестицията е за 3 млн. евро и представлява първи етап от мащабната инвестиционна програма на предприятието на стойност 25 млн. лева, съобщава Money.bg

Изпълнителният директор на групата на КОРАДО Войтех Чамек и световноизвестната българска лекоатлетка Ивет Лалова дадоха старта на новата линия. Тя ще заработи на пълна мощност още през януари 2015 г. и благодарение на нея производственият капацитет на Корадо България ще се увеличи с още 650 000 радиаторa. Така годишният капацитет на компанията ще достигне 1.15 милиона единици.

От компанията обърнаха внимание, че въпреки глобалната криза в сектора и загубата на пазари за панелни радиатори в Украйна, дружеството е успяло да реализира 2
процента ръст на продажбите през 2014 година.

В завода в Стражица работят 185 души, с пускането на новата поточна линия техният брой се очаква да се увеличи с още 11 процента.

От началото на ноември тази година на БФБ се търгуват правата за увеличение капитала на дружество. Целта е увеличение капитала на дружеството с 2 884 786 млн. лв. Правата са с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 2.75 лв.