Конституционният съд отложи решението си по делото срещу промените в Закона за приватизация. Припомняме, че чрез тях се заобикаля съдебния контрол при 15 сделки, за които депутатите решиха, че са от значение за националната сигурност.

Делото ще се гледа едва, след като към него бъдат приложени и други доказателства. Конституционниет съд е поискал от Народното събрание в 7-дневен срок да представи доказателства за броя на депутатите, които са присъствали при приемането на промените в Закона за приватизация, с които се заобикаля съдебният конторл.

Съдиите Георги Марков, Неделчо Беронов, Васил Гоцев, Людмил Нейков, Живан Белчев и Лазар Груев намират, че на основание чл. 20, от Закона за Конституционния съд, следва да се поиска от Национална служба "Гранична полиция" справка, удостоверяваща били ли са в чужбина на 30 януари 2003 г. народните представители Борислав Любенов Великов, Иван Павлов Павлов, Константин Любенов Пенчев, Маргарита Василева Кънева, Марина Пенчева Василева, Милена Иванова Милотинова, Расим Муса Сейдахмет, Силвия Петрова Нейчева, Стоян Илиев Кушлев, Тодор Найденов Костурски, Хюсеин Миязи Чауш и Юнал Саиб Лютфи и на 27 февруари 2003 народните представители Весела Атанасова Драганова и Иван Ганчов Искров.

Според източници на БНР от Конституционния съд, промените в Закона за приватизацията са щели да бъдат обявени за противоконституционни още днес, но липсата на един от конституционните съдии е осуетило решението в тази посока.