Летище „София" и летище „Варна" са сред десетте най-добри в Източна Европа през 2015 година. Това сочи класацията на най-добрите летища в света на „Скайтракс", цитирана от Money.bg.

Наградите на „Скайтракс" се считат за най-престижните в сферата на авиацията, като класациите се изготвят след мащабни анкети на пътници от цял свят. България е единствената страна от региона, която попада в топ 10 в категорията Източна Европа с двете си летища - София (седма позиция) и Варна (10 позиция).

Класацията за Източна Европа се оглавява от Будапеща, следвана от летищата в Талин, Киев, Рига, Белград и Тбилиси. След София са летищата в Братислава и Скопие, а на десета позиция е летището в морската ни столица.

Сингапурското летище „Changi Airport" за трета поредна година е най-доброто в целия свят. Класацията се изготвя след 13,2 милиона анкетирани пътници от 112 националности, които избират между 550 летища в света. Списъкът се съставя на базата на 39 фактора, сред които настаняване, пристигане, трансфери, пазаруване, сигурност и други.