Милко Ковачев В “Атоменергоремонт” текат неприятни процеси и синдикатите са доста разтревожени от подхода, който прилагат новите собственици. Това заяви пред БНР министърът на енергетиката Милко Ковачев.

По думите му новият собственик – Българска енергийна компания, е предлагал на работниците договори за минимално заплащане и обещание за заплащане извън тези договори.

Ковачев отрече твърденията на адвоката на Българската енергийна компания, като посочи, че не е имало общо събрание на дружеството и че не е подписвал устав, според който важните решения се вземат с три четвърти от гласовете на общото събрание.

По повод предстоящата приватизация на електроразпределителните дружества Милко Ковачев заяви, че консултантът е свършил работата си и очаква на 22-и процедурата да бъде обявена. Той поясни, че има широк кръг от компании, които отговарят на критериите, като уточни, че те са между 20 и 30.

Министър Ковачев каза още, че очаква в скоро време отговор от турската страна по споразумението “ток срещу инфраструктура”, както и уточняване на датата на партньорската проверка за 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ “Козлодуй” от страна на Европейския съюз.