Ангел МаринНашите заводи могат да изпълняват поръчки при предстоящата модернизация на българската армия. Това заяви в Брезник вицепрезидентът Ангел Марин.

Според него военнопромишленият комплекс е загубил голяма част от възможностите си, но все още е бил в състояние да поеме продукция на конкурентно ниво.

Руското оръжие, което по тактико-технически показатели съответства на стандартите на НАТО щяло да остане и да се вземе ново на въоръжение. Това не изключва и съдружие с руски партньори. Няма рискове, които да налагат да имаме тежко въоръжена армия.

Не сме сигурни, дали обаче няма да възникне влошаване на положението, каза Марин. Ако не можем да участваме с военни формирувания в различни места на света като мироопазващи сили под егидата на ООН, кой ще ни признава, че сме нещо, попита вицепрезидентът.

Според него само с декларации не можем да участваме в решаването на проблемите. За това е много важно да имаме боеспособна армия до определени размери. Ангел Марин е убеден, че превъоръжаването на войската ще има социален ефект.

Вицепрезидентът гостува в Брезник по сучай традиционния събор Видовден.