Локомотивните бригади да спазват стриктно сигналите по железопътната инфраструктура.
За това призова генералният директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура" инж. Красимир Папукчийски в писмо до изпълнителните директори на националния железопътен превозвач и частните товарни жп превозвачи.

Конкретен повод за тази стъпка е последният случай от 23:32 часа на 12 февруари 2017 г. Тогава в гара Алдомировци локомотив, който идва от Драгоман, подминава затворения изходен светофор и навлиза на междугарието със Сливница. В това време междугарието е заето от товарен влак 50519, пътуващ от Бели брег за Голямо село.

Случаите на грубо нарушаване на показанията на входните и изходните светофори и сигналите, подавани от дежурен ръководител - движение водят до реална опасност от възникване на тежки произшествия.

Генералният директор на НКЖИ апелира да бъдат предприети спешни мерки и да се обърне сериозно внимание на машинистите и помощник-машинистите за стриктно спазване на сигналите, подавани от светофорите и дежурните ръководители, съгласно разпоредбите на националното законодателство в жп транспорта.

Копие от писмото беше изпратено и до изпълнителния директор на Изпълнителна агенция "Железопътна администрация" Веселин Василев.