Ники Василев Вицепремиерът и министър на икономиката Николай Василев ще открие фабрика за производство на маргарин в Добрич. Фабриката е собственост на “Юниливър България”.

На откриването ще присъстват областният управител на Добрич Иван Иванов и депутати от региона. Компанията ще бъде представена от изпълнителния вицепрезидент за хранителните продукти на “Юниливър” за Европа Ричард Опенхайм, президентa на компанията за Южна и Централна Европа Мартина Кастлер и управителя за България Янко Кръндаров. Сред гостите на откриването ще бъдат и представители на посолствата на Кралство Великобритания и Кралство Холандия, съобщи Дирекция “Информация и връзки с обществеността” на Министерски съвет.

Инвестицията е значително развитие на дейността на компанията “Юниливър”. За тази година е планиран ремонт и модернизиране на производствените мощности с цел да се приведе производството в съответствие със стандартите на Европейския съюз. Планирано е производство на някои от международните марки маргарин, собственост на “Юниливър”, както и увеличаване на асортимента на маргарините “Калиакра”.

“Юниливър” е един от най-големите производители в света на маргарин, пакетиран чай, сладолед, продукти за почистване на кожата, дезодоранти и др. В компанията работят 265 000 служители в почти 100 държави, като световният оборот за 2001 г. е 52 млрд. щ.д. “Юниливър – България” е създадена през 1999 г. Компанията има силни пазарни позиции при перилните препарати, препаратите за почистване на дома, както и при продуктите за лична хигиена.