Заради усложнената зимна обстановка в цялата страна през последните дни и последвалата липса на електрозахранване в някои райони на Южна Бъгария възникнаха  проблеми и нормалното функциониране на мрежата на Мтел беше нарушено, съобщиха от телекома.

Затова, компанията ще компенсира засегнатите клиенти от областите Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково.

Компенсацията за всички засегнати клиенти на договор, частни и бизнес, ще е 50 процента отстъпка от една месечна такса. Клиентите на предплатени гласови услуги ще получат 60 безплатни минути за разговори в мрежата на Мтел.

Всички клиенти, които ще получат компенсации, ще бъдат уведомени за това от компанията със SMS в следващите дни.

В момента всички технически екипи на Мтел са мобилизирани и продължават да работят за пълно отстраняване на проблемите, възникнали в следствие на обилния снеговалеж и довели до проблеми с комуникацията основно в най-засегнатия от лошото време район на Южна България.

Там все още има неработещи базови станции. Всяка базова станция разполага с резервно захранване, което позволява тя да продължи да работи до осем часа след спиране на централното. След този период компанията осигурява дизелови генератори, където е възможно. Заради трудната проходимост и падналите дървета много от местата са недостъпни.