Първичното публично предлагане (IPO) на акциите на Web Media Group ще започне на 29 юни.
Това стана ясно, след като днес беше обнародвано решението за провеждане на търговете за продажба на 710 000 акции на дружеството при минимална емисионна цена от 1.10 лв. за акция.

В рамките на десет борсови сесии - от 29 юни до 12 юли, на Българска фондова борса ще се проведат 10 смесени закрити аукциони, като на първия ще се предложат 71 000 акции, а на всеки следващ по 71 000 акции плюс непродадените книжа от предходния ден.
След два дни почивка (13 и 14 юли) ще се проведат три аукциона (15, 18 и 19 юли) за непласираните акции по време на 10-те търга.

На аукционите може да участва всеки, като минималното количество, което може да бъде записано, е 1 акция.

Търговете ще се провеждат в периода от 9.30 до 11.00 ч., като според правилата за провеждане на смесен закрит аукцион всеки ще може да вижда своите въведени поръчки, но не и на останалите участници в търга.

Инвеститорите ще могат да въвеждат лимитирани поръчки и пазарни поръчки.
При лимитирани се заявява количество и цена на една акция, докато при пазарните се обявява сума в лева и инвеститорът купува акции по среднопретеглената цена от изпълнените лимитирани порчъки.

Web Media Group притежава трите уеб сайта finance.news.bg, news.bg и topsport.bg, като в инвестиционната програма на дружеството е залегнало създаването на следните пет сайта - obiavi.bg, tourist.bg, lifestyle.bg, ibox.bg и multimedia.news.bg.

Капиталът на Web Media Group преди увеличението е 710 хил. лв., разпределен в същия брой акции с номинална стойност от един лев.