Премиерът Симеон Сакскобургготски откри поредния пролетен пловдивски панаир И тази година много чуждестранни компании дойдоха тук със своите продукти и това е ясен знак, че те са избрали България за врата към пазарите на страните от Европейския съюз.
С тези думи премиерът Симеон Сакскобургготски откри 25-тия международен пролетен панаир в Пловдив, в който участват над 1300 фирми от 40 страни.

Премиерът подчерта, че подписването на присъединителния договор с ЕС открива нови перспективи – по-голям пазар за българските стоки и защита на потребителите.

Както неведнъж съм подчертавал, в основата на икономическата политика на нашето правителство е насърчаването на малките и средните предприятия – те представляват гръбнака на обществото и също така гаранция за растеж.

Резултатите от предприетите досега от нас мерки са известни на всички – средната класа у нас започна да придобива все по-ясни очертания. Най-важното си остава едно – и то е предприемчивите хора да работят в условия на стабилност и спокойствие, каза министър-председателят, цитиран от БНР.

Той приветства и участниците в инвестиционния форум “Общините – партньор в бизнеса”.

Преди откриването на изложението той посети Духовната семинария, където беше посрещнат с песнопения в храма на училището. Ректорът на учебното заведение епископ Евлоги връчи на премиера икона на светите братя Кирил и Методий, а той от своя страна подари на семинарията църковна утвар.