Николай Mинистърът на транспорта и съобщенията Николай Василев ще бъде на посещение в Албания за участие в Четвъртата сесия на Смесената междуправителствена българо-албанска комисия за търговско-икономическо сътрудничество. Вицепремиерът ще ръководи българската делегация в преговорите.

Министър Василев ще се срещне с министъра на транспорта и телекомуникациите на Албания Спартак Почи. По-късно двамата министри ще открият заседанието на Четвъртата сесия на Смесената междуправителствена българо-албанска комисия за търговско-икономическо сътрудничество и Българо-албански бизнес-форум.
През деня министър Василев ще разговаря и с Юли Буфи, председател на икономическата комисия на албанския парламент, с Кастриот Ислями, министър на външните работи и с Анастас Ангели, министър на икономиката.

На 30 март министрите Василев и Почи ще подпишат Спогодба между правителствата на Република България и Република Албания за сътрудничество в областта на информационното общество, телекомуникациите и пощенските услуги.

По-късно през деня ще бъдат подписани Протокол за сътрудничество между търговско-промишлените палати на двете страни и Протокол за сътрудничество между агенциите за малки и средни предприятия. Българската делегация ще посети и Пристанище Дурас.