Заместник-министърът на транспорта Милчо Миланов се върна от Москва, където се проведоха преговори между ГД “ГВА” към Министерството на транспорта и съобщенията на България и службата за Ръководство въздушно движения на Руската федерация, съобщиха от ведомството.

Руската делегация се ръководеше от първи заместник-министър на транспорта на Руската федерация Александър Нерадко.

Двете страни обсъдиха разпределението на назначените авиопревозвачи по редовните линии между България и Русия и честотата им на опериране. Теми на разговорите бяха основно за възстановяване позициите на новия български превозвач “България Еър” на руския пазар и назначаване полети на авиокомпанията по маршрут София-Москва, Москва-София.

Българската страна изрази задоволството си от бързата реакция на службата за Ръководство въздушно движения на Руската федерация по акредетирането на новата авиокомпания на руския авиационен пазар.

Полетите на “България Еър” ще стартират от 1 юни 2003 г. и ще бъдат сряда, четвъртък и неделя.

Двете авиокомпании се споразумяха за съвместна търговска дейност чрез взаимна размяна на блок-места по редовните полети.

По този начин се разширява сътрудничеството при взаимни изгодни условия и се увеличава възможностите за развитието на трафика до и през двата пункта София и Москва.