Начинът на управление на фирмата “Софийски имоти” ще се промени така, че да се запазят и защитават интересите на столичани. Това каза новият изпълнителен директор на дружеството Нина Делчева, цитирана от Дарик радио. Досега тя беше директор на Дирекция Общинска икономика в Столичната община.

Съдебната регистрация на новото ръководство на “Софийски имоти” е от 18 август и е връчена на Нина Делчева на 20 август. Тя заема поста, след като беше предложена за него от общинската група на Съюза на свободните демократи преди няколко месеца.

В новия Управителен съвет на “Софийски имоти” влизат Юрий Юнишев от СДС, Галина Игнатова от НДСВ, Олег Костадинов от “Гергьовден” и Георги Свиленовски от БСП.

В дружеството ще се извърши вътрешна ревизия, за да видя какво е състоянието. Ще запазя всеки професионалист от предишния екип, който би могъл да е полезен занапред, каза Делчева.

Тя беше категорична, че дружеството няма да сключва сделки за продажба, както е било досега, водещи до съмнение за нещо нередно.

Нина Делчева ще провери всички смесени дружества, в който участват “Софийски имоти”. На първо място “София сити къмпани” , в което бяха апортирани 54 дка земя зад хотел “Хилтън” между двата тура на местните избори миналата година.