"Активно мероприятие" срещу себе си съзря председателят на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Веселин Божков по повод острите реакции на медии срещу промени в Закона за електронните съобщения, с които се изпълняват изискванията на европейска директива.

Някои медии обаче съзряха опасност и изразиха мнение, че се давали на Божков твърде много правомощия и изразиха опасения, че той ще закрива радиа и телевизии.

Тези опасения, по мнението му обаче са безпочвени. Дядо ми казваше - да плача или да се смея, коментира той след заседанието на парламентарната комисия за контрол върху спецслужбите.

Това е изискване на ЕК, обясни председателят на КРС. Текстовете са съгласувани с експерти на ЕК. Аз бих нарекъл това активно мероприятие, изтъкна той по повод атаките към него заради законовите промени.

Между това прозират някакви други интереси, странно е, че винаги когато се появят имената на някои хора, зад това стоят едни мръсни игри, каза Веселин Божков, но не уточни какви интереси визира.

Ако не изпълним директивата, страната ни е заплашена от тежки ежедневни санкции, заяви той и увери, че КРС ще изпълнява закона такъв, какъвто е.

Вносител на закона е МС по предложение на МТИТС, каза Божков и допълни:
"Попитайте г-н Московски. Ние действително се смяхме от сърце". Според него интересите, които стоят зад тези атаки, скоро щели да си проличат.

Веселин Божков коментира още, че в промените в закона никъде не се давало право на председателя на КРС еднолично да закрива радиа и телевизии. Това е малоумие, убеден е той.
Освен това КРС е колективен орган и всяко нейно решение подлежи на съдебен контрол.

Зад това (атаките, б.р.) прозират строго корпоративни и лични интереси, ще видите, смята той по повод създалото се брожение около КРС. Според него някой се е прицелил в поста му, макар че за последните 8 години медии не са се оплаквали от работата на комисията.