Работниците от "Мини Марица изток" няма да останат без заплати. Изпълнителният директор на "Мини Марица изток" Андон Андонов увери, цитиран от БНР, че средствата за заплати ще бъдат осигурени от НЕК и ТЕЦ „Марица изток 2". Опасенията за заплатите се появиха от структурата на КНСБ във въгледобивното дружество.

На 25 август се изплащат възнагражденията в дружеството. Дотогава парите ще бъдат намерени, категоричен е Андонов.

От своя страна президентът на КНСБ Пламен Димитров коментира, че закъснява изпълнението на ремонтната програма, което може да постави зимният добив в риск. Той посочи, че  още на 23 юли в Раднево поне 50 от 350-те милиона лева, които двете американски централи дължат на дружеството, спешно трябвало да бъдат преведени. Пламен Димитров очаква пари да се намерят след множество срещи с представители на властта, в това число и на инж. Андонов с премиера Борисов преди дни.

С Българската банка за развитие също се водели преговори. Необходимият кредит от 800 млн. лева все още не е факт. Парите са необходими на НЕК за разплащане с двете американски централи. Те пък от своя страна така ще  могат да се издължат на "Мини Марица изток".