Правителството освободи Георги Александров от поста председател на Комисията за регулиране на съобщенията.

Комисията не е уведомена за решението и за мотивите за него.

След края на заседанието на Министерски съвет министърът на транспорта и съобщенията Николай Василев отказа коментар на решението, с мотив, че по-късно ще информира медиите официално.

В последствие от правителствената пресслужба разпространиха съобщение, че Александров е освободен тъй като не е успял да изпълни пълноценно законовите си задължения за ръководство и организация на работата на Комисията, както и за информирането на обществеността за нея.
Като пример се посочват забавянето на процедурите по издаване на актове на Комисията и по разработване на проекти на подзаконови нормативни актове по прилагането на Закона за далекосъобщенията.

Георги Александров трябваше да замине днес за Брюксел, където участва в заседание на подкомитет Иновации към Комитета по асоцииране между България и ЕС, но сутринта е анулирал билета си.

Правителството е определило за председател на комисията Гергана Сърбова, досегашен Главен секретар на Министерството на транспорта и съобщенията, а преди това – на Министерството на икономиката.