В петък – 29 август и в понеделник –1 септември, Вива Венчърс са получили по факса две решения на Изпълнителния съвет на АП, носещи дата 29.08.2003г, съобщават от компанията.

С първото решение Вива Венчърс е поканена да парафира документите по приватизационната сделка не по-късно от 3 септември 2003г., а с второто се правят допълнения към решението, получено в петък.

В нарочно писмо до медиите Вива Венчърс изразява своето учудване от искането за парафирането на документите по сделката. От там припомнят, че Вива Венчърс и представителите на Изпълнителния съвет вече са парафирали документите по подобрената сделка в пълно съответствие с всички изисквания на българското правителство, взети с решение на Министерски съвет от 8 август 2003 г. АП изрично обяви извършеното парафиране.

Позицията на Вива Венчърс спрямо решението на АП се подкрепя и от Решение на 5-членен състав на ВАС, което указва на Надзорния съвет да реши въпроса по същество не по-късно от 15 август 2003г.

Вместо това и Надзорния, и Изпълнителния съвет на АП продължават да постановяват процедурни актове, което са очевидно незаконосъобразни с оглед на съдебните задължителни указания.

Вива Венчърс продължава да настоява за скорошното успешно завършване на приватизационната процедура и е в готовност да сключи сделката с подобрените параметри и да направи плащанията веднага, подчертават от холдинга.