казино До сега са иззети 511 нелегални автомата при проверката на над 70 обекта в странат, което е рекорд. Това съобщи пред Радио НЕТ Георги Петров, председател на Държавната комисия по хазарт.

Той коментира бъдещите промени в Закона за хазарта, които вече са внесени за обсъждане във финансовото министерство. Ще бъде премахнато изискването сервизните фирми, които правят ремонт на игралните зали и казината да бъдат на разрешителен режим, те само ще се регистрарат, така както е целия Европейски съюз, уточни Георги Петров.

Предвижда се да бъде увеличен срока да разглеждане на заявленията за лиценз за хазартна дейност от 1 на 2 месеца. Целта е ДКХ и Бюрото за финансовото разузнаване да разполагат с повече време за проверка на кандидатстващата фирма по Закона за прането на мръсните пари.

След промените в Закона за хазарта, лицензи за хазартна дейност ще бъдат издавани само на лица с чисто криминално минало и платени данъчни задължения. Ако при проверка от ДКХ на лицензирани игрални зали се установи, че собственикът дължи данъци на държавата за минал период, ще му бъде отнето разрешителното за работа, каза още Георги Петров.

В петък на заседание на Държавната комисия по хазарта ще бъдат отнети около 15 разрешителни, тъй като собствениците на обектите за хазарта дейност са престанали да внасят в държавната хазна изискуемите по закон такси за извършване на подобна дейност, съобщи още той.