Булгартабак - сграда Спирането на приватизацията на “Булгартабак” в този момент на неговото преструктуриране би било пагубно, каза за Дарик радио изпълнителният директор на “Булгартабак Холдинг” Илия Калоферов.

Това би означавало връщане в изходна позиция на една тежка и тромава система, липса на нейното преструктуриране чрез продажби и чрез намиране на инвестиции, липса на включване на международен опит и експертиза в производството и мениджмънта.

Щеше да се разиграе вариантът на най-болезненото преструктуриране на “Булгартабак” – преструктуриране чрез серия от фалити, допълни още Илия Калоферов.

Според него за продажба са обявени само 4 от деветте цигарени фабрики, тъй като направеното маркетингово проучване от консултанта по сделката Морган Стенли сред най-големите предприятия в Европа и света показало, че възможностите за продажбата на останалите са нулеви.

Относно предложението на Владимир Каролев предприятията да се пуснат отделно Калоферов каза, че в момента възможностите за това се проучват и след анализ ще бъде взето решение на изпълнителния съвет.