Пламен Петров Министърът на транспорта и съобщенията Пламен Петров заяви в Народното събрание, че ще продължи да търси вариант малките летища да бъдат финансирани като се отдадат на концесия, без да се продават.

Припомняме, че вчера - 5 юни, народните представители отхвърлиха този принцип, като гласуваха срещу промените в Закона за гражданското въздухоплаване.

Министър Петров обясни, че се търсят варианти подобни текстове за промени в същия или друг закон да бъдат внесени отново за разглеждане в Народното събрание. Изглежда депутатите предпочитат летищата да бъдат продадени, вместо да бъдат отдадени на концесия, посочи транспортният министър. Той обаче подчерта, че концесията е по-добър вариант, защото държавата ще запази собствеността си върху летищата.

Министърът заяви още, че решението за продажбата на летищата ще бъде краен вариант и Министерството на транспорта ще продължи да настоява те да бъдат отдавани на концесия.

Мисля, че по същество никой не е възразил против това да има инвестиции в страната и против това да се привлича частният интерес. Ще направим всичко възможно, за да осигурим, въпреки противопоставянето, средства за инвестиции в летищата на България, заяви още Пламен Петров.