220 работници на пловдивска обувна фабрика остават на улицата. Заводът е влязъл в процедура по несъстоятелност, съобщава Нова телевизия. Хората не са получавали заплати от половин година. Тази сутрин те излязоха на протест пред завода.

Стотиците служители на обувната фабрика днес не са допуснати до работните си места, за да подадат заявления за напускане.

Между 3000 и 5000 лева има да получава всеки работник от завода. До фалита на предприятието се стигнало след взимането на кредит, който сега не може да се върне. 8,5 млн. лева дължи обувната фабрика на банката. Запорирано е цялото имущество. Машините са били изнесени.

Личният състав на предприятието е освободен. Затова най-големият проблем е, че няма кой да оформи документите на освободените служители, за да могат да се запишат в бюрото по труда и да започнат нова работа.

Инспекцията по труда проверява случая. При протестиращите изненадващо дойде изпълнителният директор. От него работниците получиха обещанието, че до месец документите им за освобождение ще бъдат оформени.