"19 години трябват на съда да реши спор за собственост и дело за измама" е водещo заглавиe на в. "Сега"

Още 113 души ще получат обезщетение за бавно правосъдие до 10 хил. лв.

Проверките по оплакванията за бавно правосъдие продължават да вадят на бял свят абсурдни казуси от уж реформираната съдебна система. Дело по спор за собствеността на дворно място в софийското с. Волуяк от 890 кв. м се е проточило 19 години, един месец и 27 дни. Казус за документна измама пък се влачи 18 години и 10 месеца.

Прочети още от статията на в. "Сега"

"Патриотите може и да не се явят заедно на изборите за евродепутати", четем в "Капитал"

Тримата председатели на партиите от коалицията "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров се събират тази вечер, за да изясняват причините за напрежението помежду им, което продължава вече повече от две седмици. В състава на съвета на коалицията освен лидерите на трите партии - НФСБ, ВМРО и "Атака" влизат и техните заместници. От ръководството на формацията на Валери Симеонов казаха за "Капитал", че ще предложат на коалиционните си партньори приемането на правила ...

Прочети още от " Капитал"

"По-прости ли са швейцарците и австрийците да имат над 100 пъти повече ски писти от нас?" е заглавиe от в. "24 часа"

Много е просто - хотелите трябва да съответстват на възможностите на съоръженията

Погледнете как и Австрия, и Швейцария имат над 100 пъти повече писти, съответно 23 и 32 пъти повече ски лифтове и влекове. Тези цифри, съотнесени към 100 хил. души от населението, пак са десетки пъти повече, а пистите в Австрия са над 100 пъти повече. Като видим, че българските планини заемат повече площ, отколкото планините в Швейцария, трябва да си зададем въпроса дали в тези държави живеят прости хора, или при нас нещо не е наред. Че там не живеят прости хора, е видимо. Швейцария е многократно обявявана за най-добрата страна за живеене в света. Столицата на Австрия е многократно обявявана за най-добрия град за живеене в света. Да не говорим за стандарта на живот в тези две държави.

Прочети ще от в. "24 часа"

"Животът в столицата с една трета по-скъп от провинцията" извежда на първа страница в. "Монитор"

Намалява броят на българите живеещи под прага на бедност

Животът в столицата е с една трета или с 30% по-скъп в сравнение с провинцията. Оказва се, че 2 325 лв. са необходими на месец за издръжката на 4-членно домакинство, включващо двама родители и две деца, което живее извън София. В същото време на семейство, което е избрало най-големия град в страната за свой дом, са му нужни 3 023 лв., показват данни на КНСБ. По-високият размер се дължи основно заради разходите за наем, транспорт, отопление и различен тип услуги. Така се оказва, че за нормален живот извън столицата ще трябва да имаме в джоба по 581 лв. за всеки член от дома на месец, а в София - близо 756 лв.

Прочети още от статията на в. "Монитор"

"Туризмът инкасира рекордните 6,895 млрд лв", четем във в. "Стандарт"

Приходите от международен туризъм в България през 2017 г. възлизат на 6,895 млрд. лв., сочат данните на БНБ. Това е с 9,3% повече спрямо рекордната до момента 2016 г., когато според ревизираните данни приходите са стигнали 6,311 млрд. лв.

Това е чудесно постижение и доказва ефективността на нашите усилия да надграждаме постигнатото и да работим за устойчивото развитие на България като целогодишна дестинация, коментира министърът на туризма Николина Ангелкова.

Прочети още от в. "Стандарт"

"Чуждите инвестиции се увеличават и надхвърлят 900 млн. евро през 2017 г.", пише "Капитал"

Преките чуждестранни инвестиции в България през миналата година са 901.9 млн. евро, което е с 36.7% над миналогодишното ниво. За разлика от 2016 г. обаче сега над половината от привлечения капитал е под формата на дългови инструменти, което говори за разширяване на дейността на вече присъстващи в страната чужди компании и за краткосрочен интерес. Това показват предварителните данни на Българска народна банка (БНБ), които обаче впоследствие ще претърпят няколко ревизии, като обикновено числата се...

Прочети още от " Капитал"

"КЗП = Комисия за заблуда на потребителите", пише в. "Сега"

"Здравейте. Поради намерени грешки Вашият документ е върнат със статус "Некоректен". Можете да го коригирате или откажете на следния адрес: ..."

Това съобщение праща на електронната поща Комисията за защита на потребителите (КЗП), след като е сезирана за некоректна практика на производител на колбаси с претенции, че продава продукти от чисто месо без добавки. На лицевата страна на опаковките с огромни зелени букви се мъдрят надписи, че вътре няма глутамат и консерванти. На гърба обаче с дребен шрифт съдържанието е описано подробно. И си има от всичко, което зелените букви крещят, че няма.

Прочети още от в. "Сега"

"Даваме по 20 лева за стари дрехи от онлайн магазини" пише "Монитор"

Даваме по 15-20 лв. за дрехи от онлайн магазини за втора употреба на всяка покупка. Сумата, която харчим за стари парцалки надхвърля два пъти парите, които отделяме за подобни продукти в традиционните second hand магазини. От сайтовете пазаруват основно по-платежоспособни хора или пък такива, които нямат време да тършуват из щандовете препълнени с дрехи. Това съобщи за "Монитор" Севдалин Спасов, председател на Национален съюз на вносителите и търговците на дрехи втора употреба.

Големите търговски сайтове с такава стока у нас вече са над 20, а над 20% от покупките стават през мрежата. Преди да се пуснат за продажба в мрежата внимателно се проверяват до детайл. Освен това шопинг маниаците имат възможност да търсят дрехите си според вида, цвета и размера, което спестява доста време в сравнение с физическите магазини и чакането пред пробните.

Прочети още от статията на в. "Монитор"

"Фирмата на Мъск избра сина ми след два стажа", пише в. "Стандарт"

Професор Орлин Велев, който работи в Департамента по химическо и биомолекулярно инженерство на North Carolina State University в САЩ, разказва за постиженията на сина си и за собствения си път в Америка.

- Професор Велев, работата на сина ви в "Спейс Екс" предизвика голям интерес в България. Той знае ли, че има толкова голям интерес към него?

- Важно е да кажем, че в компанията "Спейс екс" има още трима учени инженери от български произход, от които синът ми е най- младият. Сред тях е Маргарита Маринова, която работи там от доста време. Както знаете, на всички тях не им е позволено да дават интервюта. Такава е политиката на компанията. Синът ми дори малко се притесняваше да не излезе, че той дава интервюта. Тези дни той беше много зает, защото имаше изпитания на проекта, по който работи. Така че не знам дали е успял да види, че е предизвикал такъв интерес.

Прочети още от в. "Стандарт"