Спогодба и меморандум за въздушни съобщения между правителството на Република България и правителството на Кралство Саудитска Арабия подписаха транспортният ми министър Росен Желязков и неговия колега от Кралство Саудитска Арабия Салех ал Джасер, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Между Република България и Кралство Саудитска Арабия няма действащо споразумение за въздушен транспорт. Това ограничаваше директните превози на пътници, товари и поща по въздушни линии. С меморандума се създават условия за развитие на двустранното търговско-икономическо сътрудничество, стимулиране на туризма, и подобряване на свързаността на страната ни с региона на Близкия Изток.

В рамките на визитата министър Росен Желязков проведе работни срещи с председателя на борда на директорите на Саудитската Космическа Комисия принц Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд, който е с ранг на министър. Желязков разговаря и с изпълнителния директор на авиокомпания "Флайнас" Бандер Алмохана.

Визитата продължава със срещи с Публичния Инвестиционен Фонд за обсъждане на възможности за инвестиции и съвместни проекти между двете страни.

Припомняме, през ноември 2017 г. в началото на третия си мандат като премиер Бойко Борисов посети Рияд. На връщане Иран затвори небето си за нашата правителствена делегация. Саудитска Арабия се интересуваше от инвестиции в нашия морски и въздушен транспорт.

Захариева предполага, че техническа неизправност е затворила иранското небе

Захариева предполага, че техническа неизправност е затворила иранското небе

Танцът със саби е голяма чест