Хлебари в Бургаски регион обявиха бойкот на големите вериги по Великден. Причината са неизгодните условия, предлагани от търговците на производителите, от които те твърдят, че търпят големи загуби, съобщава Нова телевизия.

Първите козунаци в Бургас се появиха дни преди празника. Производителите ги предлагат в собствените си фурни и в малки магазинчета, но отказват да предоставят за продажба на големите търговски вериги. Хлебарите обясняват, че за да постигнат печалбата между 5 и 10 %, която имат, трябва да работят през нощта, за да ползват евтин ток. Жалват се, че опитите им да постигнат договореност с големите вериги не води до облекчаване на условията.

От своя страна големите търговски вериги обясняват, че цените са обект на договаряне с производителите. Обясниха също така, че щандовете им няма опасност да останат без козунаци преди и по време на великденските празници.

И тази година цената на козунаците ще остане непроменена. Между 2 и 2, 50 лева за 400 грама в зависимост от това дали има стафиди, шоколад или е без добавки. Повечето хора ще разчитат на готови козунаци.