Пропадна част от моста, който свързва селата Върбица и Горски долен Тръмбеш в община Горна Оряховица. Причината са пороите и активизирало се старо свлачище, съобщава БНР. Спряното движение създава сериозни проблеми на 400-те жители на село Горски долен Тръмбеш. Единственият път, който остава за хората, е обходен маршрут през село Драганово.

От Агенция „Пътна инфраструктура" смятат, че третокласният път Драганово - Царски извор, част от който е трасето към Горски долен Тръмбеш, също е затворен, защото е в окаяно състояние. В тази ситуация родители заплашват, че няма да пуснат 20-те си деца, които пътуват от Горски долен Тръмбеш до средищното училище в село Върбица. Те се страхуват, че децата им трябва да изминават на отиване и връщане 80 километра по разбития обиколен маршрут. В селото се усложняват доставките на храни и осигуряването на медицинска помощ.

Община Горна Оряховица има одобрен проект от Междуведомствената комисия за подпомагане и възстановяване към Министерския съвет за укрепване на старото свлачище, прекъснало моста, но предвидените 500 хиляди лева все още не са отпуснати.