Ловец с кучета Няма никакво правно основание 25-те ловци от Първо ловно-рибарско сдружение “Хан Тервел”– гр. Ямбол да протестират заради отказа на директора на Държавна дивечовъдна станция “Тунджа” да презавери ловните им билети. Това уточняват от Национално управление по горите по повод появили се публикации в пресата.

Според Закона за лова и опазване на дивеча ловците се обединяват в ловна дружина за стопанисване и опазване на дивеча в един ловностопански район. Проблемът е, че Първо ловно-рибарско сдружение “Хан Тервел” не стопанисва дивеч в нито един ловностопански район, което се потвърждава от Решение № 11836 от 19.12.2002 г. на Върховния административен съд. Това означава, че издадените от Първо ловно-рибарско сдружение “Хан Тервел” членски карти не могат да послужат пред нито едно държавно лесничейство или държавна дивечовъдна станция като аргумент за презаверяване на ловен билет, допълват от НУГ.

Припомняме, че преди няколко дни членовете на сдружението заявиха, че в знак на протест се отказват от българското си гражданство. Протестната декларация те изпратиха до президента и премиера.