Аргир Бояджиев е освободен от Съвета на директорите на „Пристанище Бургас" ЕАД, съобщават от Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Със заповед на министър Николина Ангелкова на негово място е назначен Иван Капитанов. Той е завършил „Икономика и управление на индустрията" в Университета за национално и световно стопанство.

Капитанов има дългогодишен опит в държавната администрация. От 2002 г. до 2011 г. работи, като експерт в дирекция „Финанси на реалния сектор" в Министерство на финансите, а след това е и заместник-изпълнителен директор на Държавен Фонд „Земеделие". Бил е и заместник-председател на сдружение „Център за стратегически анализи, финансиране и европейски  фондове". Той е доказан експерт в изготвянето на финансово-икономически анализи и неговата експертиза и опит ще бъдат от полза в управлението на дружеството, посочват от министерството.

Предстои Съветът на директорите да избере изпълнителен директор на дружеството.

По всяка вероятност новият шеф на порта ще бъде Деян Димов, който влезе в борда още преди месец, посочва Burgas.utre.bg.

Аргир Бояджиев беше изпълнителен директор на бургаското пристанище преди поста да заеме Диян Димов от ГЕРБ. Бояджиев е бил член на борда на директорите. Той е и член на Общинския съвет на БСП в Бургас.