БТК Тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) отхвърли протеста на заместник главния прокурор и ръководител на Върховната административна прокуратура за прогласяване нищожността на решението на Агенцията за приватизация, с което холдингът “Вива Венчърс” е избран за участник, спечелил конкурса за пакет от акции, представляващи до 65% от капитала на БТК.

Съдът приема, че протестът на заместник главния прокурор и ръководител на Върховната административна прокуратура е подаден след срока за обжалване на законосъобразността на решението на АП.

Тричленният състав на ВАС счита, че не са налице основания за прогласяване на нищожност на протестираното решение.

Решението подлежи на обжалване или протестиране пред петчленен състав на ВАС в 14-дневен срок. Ако това не бъде сторено АП ще може да завърши процедурата по приватизацията на 65-те процента от БТК.

Във връзка с решението на ВАС от "Вива венчърс" заявиха в официално съобщение до медиите, че решението на съда за отхвърляне на протеста на Върховната административна прокуратура е знак за изрядността на сделката за приватизацията на БТК.

Очакваме и проверката на Върховната касационна прокуратура да приключи в скоро време и да бъде постановено продължаване на преговорите по сделката с българската държава, посочват още от холдинга.

Нашето намерение е да инвестираме общо 950 млн. евро в БТК и да работим за преобразуването й в модерна компания, която да е уважавана от своите клиенти и служители, заявяват от "Вива Венчърс".