ЛамбовскиМнозинството трябва да внимава след време да не обвинят неговото правителство в поръчкова приватизация. Това предупреждение отправи председателят на подкомисията за следприватизацианен контрол Димитър Ламбовски, който днес официално депозира оставката си като председател.

Със забавянето на сделката за “Булгаргаз”, която се бави вече година и половина, сме на път да загубим транзитния газопровод от Азия до ЕС - да не мине през България, а през Гърция, каза още Ламбовски.

Малко преди това, в кулоарите на парламента председателят на икономичекската комисия Валери Димитров обвини подкомисията, че не е заседавала нито веднъж тази година. Ламбовски отрече упреците и заяви, че има протоколи, които могат да се проверят.

Освен това Валери Димитров посочи, че неговата комисия не може да дава указания и не може да се намесва в работата на Агенцията за приватизация, защото би излязло, че законодателната власт упражнява контрол върку изпълнителната.

По този въпрос Ламбовски коментира, че това не е вмешателство в действията на изпълнителната власт. Това означава единствено принципите, които би трябвало да се спазват, и то основно в сделката за БТК – работните места, които касаят подизпълнителите на телекома, аргументира се още Ламбовски.

Остовката на Димитър Ламбовски ще бъде разгледана идната сряда.