Владимир Кисьов Председателят на Столичния общински съвет Владимир Кисьов спешно е изискал в тридневен срок цялата документация от “Софийски имоти”, за да бъде направена проверка по сигнала на общинския съветник от НДСВ Владимир Каролев.

Припомняме, че в четвъртък Каролев показа справка, според която без разрешението и знанието на Общинския съвет старото ръководство на “Софийски имоти” е извършило 27 сделки за продажбата или замяната на повече от 30 имота в периода март-април.
Той алармира, че продажбите и замените са били разрешени от председателя на временната комисия за ревизия на общинските фирми Станимир Зашев.
Сред сделките е и тази с 10 декара на ул. “Опъченска” получени през март от “Била” и OMV “срещу няколко лаптопа”.

Владимир Кисьов каза, че не знае за толкова много продажби в този период, но посочи, че разполага с официална информация за сключени сделки.
По думите му, те са извършени в разрез с решението на Общинския съвет и въпреки изричното писмо, изпратено до всички общински фирми, в което се забранява на изпълнителните директори да се разпореждат с дълготрайни материални активи без санкцията на общинския съвет.

Кисьов предположи, че лицата, погазили решението на СОС, вероятно може да понесат и наказателна отговорност.