Барети Арести на митничари и държавни служители, покровителствали контрабандни канали на убития преди 20 дни турски гражданин Севдратин Гюал Сташек предстоят на територията на РДВР - Хасково. До момента са задържани двама души - управители на български фирми, занимаващи се с внос и износ на стоки през границата с Турция. Предстоят още арести.

Операцията се ръководи лично от главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов.

Разстреляният на 2 май, близо до митничарското село Ставри Димитрово, край Свиленград, се е занимавал с фиктивен износ на стоки през граничен пункт Капитан Андреево. Каналът, в който са преминали стоки за десетки милиони долари, е бил покровителстван от митничари и държавни служители, чиято самоличност е установена.

По неофициална информация за разкриване на покровителите на контрабандния канал са използвани специални разузнавателни средства. При спецоперацията съдействие са оказали и турските власти.

Извършва се проверка на трафика през граничен пункт Капитан Андреево, за да се установи кога и с какви стоки камиони на Сташек са преминавали границата.

Сташек беше разстрелян в колата си на път към село Ставир Димитрово, където по непотвърдена информация е имал срещи с началници на Управление “Пътни такси и разрешителни” към Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Все още няма задържан за убийството.