Дилъри на повечето световни марки автомобили, присъстващи на българския пазар, се завръщат на специализираната изложба „Автосвят", съобщиха организаторите. Тя ще се проведе в рамките на Международния технически панаир в Пловдив от 28 септември до 3 октомври 2015 година.

Ще бъдат представени актуални модели на „Тойота" и „Фолксваген" - двете марки ще са на автомобилното изложението след пауза от четири години.  Представителите на „Инфинити", „Хюндай" и още няколко световноизвестни производители също подготвят атрактивни експозиции.

За българския пазар са предвидени три премиери от фирмата-вносител на автобуси TEMSA. Сред изложителите са също „Ивеко" и „Беларус", която ще има мащабно участие със специализирана техника.

Автомобилните гиганти избраха единственото в България търговско изложение за леки коли, мотоциклети, пикапи, камиони и специализирани автомобили, за да демонстрират своите новости. Така посетителите ще имат възможност да се запознаят с много нови модели и модификации.

Освен „Автосвят 2015", гостите на Есенния панаир ще видят иновации на водещи български и чуждестранни фирми в областите: машиностроене, строителство, електроника, електротехника, енергетика, екология, управление на водите, информационни технологии, химическа и минна промишленост, транспорт и автосервизно оборудване.

Очаква се над 30 000 посетители от България и Европа да разгледат предстоящия Международен технически панаир в Пловдив, който е един от най-авторитетните форуми за инвестиционни стоки и технологии в Югоизточна Европа.