Лидия ШулеваПоправките в Закона за инвестициите предвиждат максимално кратки срокове за административно обслужване, както и активна политика на местната власт при привличането на инвеститори. Това съобщи във Велинград вицепремиерът Лидия Шулева, по време на работна среща с местния общински съвет на тема “Велинград – европейски курортен и туристически център”.

Според министъра на икономиката, основната роля на местната администрация е да осигури благоприятен климат за чуждите и за нашите инвеститори.

Бъдещето на туристическата реклама е най-вече в конкретната информация, насочена към конкретната група потребители, а не общо представяне на региона.
Във Велинград това са минералните целебни извори и климатът, който е благоприятен за лечението на различни заболявания. Така трябва да се изграждат рекламните стратегии на всички туристически региони, каза Шулева.

Тя се ангажира да съдейства за финансирането на три проекта на община Велинград по програма “Красива България” на обща стойност 300 000 лева. Икономическият министър ще лобира и за реализирането на още три местни проекта за 800 000 лева, съобщава БНР.