Първанов Специален представител на тайландския премиер ще посети България, за да огледа нашите курорти. Това стана ясно след срещата в Банкок на президента Георги Първанов с Таксин Шинаватра, министър-председател на Кралство Тайланд.

Изграждането на тайландското селище на българското Черноморие е една от идеите на тайландския бизнес. Сред другите възможни проекти е строителството на хотел с бизнес-център в София, предаде БНР.

Участие в българската приватизация в сферата на винопроизводството беше българската оферта, коментирана по време на срещата. Освен това двамата политици са коментирали и българския опит в оземляването на безимотните тайландски селяни, както и интереса към българската образователна система и възможността чрез държавна издръжка тайландски студенти да учат в България.

България и Тайланд се поканиха взаимно да инвестират една в друга. Тайланд ще ползва добрите възможности, които ще предостави България като бъдещ член на Европейския съюз, а ние ще получим помощна на кралството за излаз на големия азиатски пазар.

По време на посещението в Тайланд заместник-финансовият министър Красимир Катев ще подпише договор за насърчаване и защита на инвестициите.