Вива Венчърс изразява своята изненада по повод появилата се информация за заседание на Надзорния съвет на АП, състояло се вечерта на 4 септември, се казва в информация, разпространена от консорциума.

Заявеното от АП на 4 септември предполага, че Вива Венчърс не е предоставила гаранция за инвестиционния си ангажимент и не се е съобразила със Стратегията на Народното събрание поради непостигане на споразумение с Министерството на вътрешните работи.

Това не отговаря на истината,• коментира Кристиан Мрук, директор в Адвент Интернешънъл. •Договорът, парафиран от страните на 14 август 2003 и одобрен с мълчаливо съгласие от Надзорния съвет на 15 август 2003 г., дава ясен отговор на твърденията на АП. Това са елементи по сделката, които са договорени. Мотивите на Агенцията за приватизация за поставянето на тези въпроси на такъв късен етап от сделката могат да бъдат поставени под сериозно съмнение,• подчертава Мрук.

Вива Венчърс е обезпокоена, че е възможно Надзорният съвет да действа в разрез със своето собствено решение и решенията на Върховния административен съд на България. Подобни действия могат само да продължат да увреждат репутацията на приватизационния процес, а това може да има сериозни последствия за образа на България като правова държава.

Вива Венчърс си запазва правото и е готова да предприеме всички необходими правни действия, за да защити позицията си.

Междувременно още на 18 август, както и на 3 септември Вива Венчърс поиска от Изпълнителния съвет на АП да определи дата за подписване на договора и потвърждава готовността си да приключи сделката с правителството в най-скоро време.